Den HelderJeugdVideo

Grand Café basisschool De Hofstee is een groot succes (video)

Al ruim 3.600 euro opgehaald voor Oekraïne

Advertentie:

Den Helder – Veel scholen in de Noordkop houden acties om geld in te zamelen voor de oorlog in Oekraïne. Basisschool De Hofstee in Julianadorp is deze hele week omgetoverd tot Grand Café, waar leerlingen de gasten bedienen met soep of een stukje taart.

Na het zingen van het Giro555 lied had De Hofstee al veel geld opgehaald, maar de kinderen wilden meer doen voor Oekraïne. Eén van de juffen kwam met het idee om van de school een Grand Café te maken. “Ouders zijn twee jaar niet binnen geweest door corona, dus we hebben een gigantische aanloop”, aldus directeur Linda Verbeek. “De kinderen zijn een half uur per week bezig in het restaurant en daarbij leren ze rekenen, bestellingen opnemen en burgerschap.”

“Ik vind het heel goed dat ze het op deze manier doen. Niet gewoon geld inzamelen, maar de kinderen moeten er ook echt voor werken”, zo zegt een enthousiaste moeder. Met de actie heeft de school al ruim 3.600 euro opgehaald. Vrijdag is er nog een markt op het schoolplein waar leerlingen knutselwerken verkopen, allemaal voor het goede doel.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button