TexelUitgaan

Cursus strandvondsten bij Ecomare

Texel – Bioloog en conservator van Ecomare Arthur Oosterbaan struint al zijn hele leven het strand af. Schelpen, wieren, eikapsels, botten en andere vondsten brengt hij met gemak op naam. Hij deelt zijn kennis graag in de cursus strandvondsten op 28 april, van 10.00 tot 16.00 uur.

De cursus bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Ter voorbereiding van de strandexcursie vertelt Arthur in de ochtend in het Veldcentrum van Ecomare waar en wanneer je de meeste aanspoelsels kunt verwachten en wat handig is om mee te nemen als je strandvondsten wilt zoeken. Hij levert onder andere achtergrondkennis aan over het getij en de invloed van de windrichting en de seizoenen op strandvondsten.

In de middag vindt het buitengedeelte plaats op het strand bij Paal 17. Ter plaatse legt Arthur meer uit over het strand, waarna er daadwerkelijk verzameld gaat worden. Zoekbladen en boekjes geven uitsluitsel over de vondsten. Over elke vondst kan Arthur wel een verhaal vertellen.

Aanmelden
Deelname aan de cursus kost € 30,- inclusief koffie of thee. Lunch moet zelf worden meegenomen. De cursus gaat bij minimaal 16 deelnemers door, het maximum is 30. Opgeven kan via ecomare.nl/excursies.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button