Kop van Noord-Holland

GGD organiseert online bijeenkomst ‘en de kinderen scheiden mee’

Kop van Noord-Holland – GGD Hollands Noorden organiseert donderdag 18 april de online bijeenkomst ‘en de kinderen scheiden mee!’. Daarin wordt behandeld hoe ouders met elkaar kunnen blijven samenwerken bij een scheiding. De bijeenkomst is bedoeld voor alle opvoeders/ouders van kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar die gaan scheiden of gescheiden zijn.

Tijdens de bijeenkomst gaan Lianne van Lith en Marjanne Boesenkool in op hoe je als ouders blijft samenwerken tijdens en na een scheiding. Marjanne en Lianne zijn verbonden aan de jeugdhulppraktijk Samen in Spel (gespecialiseerd in scheidingsproblematiek). Verder bespreken woordvoerders Sanderijn van der Doef (psycholoog en seksuoloog) en Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur, GGD Hollands Noorden) de volgende vragen: hoe ga je met elkaar om, vooral als de kinderen er bij zijn, hoe praat je met elkaar als ouders? Welk gedrag kunnen kinderen laten zien per leeftijdsfase? En wat kun je doen als ouder? Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.

De online bijeenkomst vindt 18 april van 19:45 tot 20:15 plaats. Aanmelden kan via www.ggdhollandsnoorden/cursussen. Geïnteresseerden die meer hulp vragen of naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebben, kunnen bellen met GGD HN, telefoon: 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button