Hollands KroonUitgaan

Online kunstlezing over het paasverhaal

Advertentie:

Hollands Kroon – Hoe werd het paasverhaal door de eeuwen heen in de kunst vereeuwigd? Op dinsdag 4 april om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken, in samenwerking met kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend, een online kunstlezing over dit belangrijke christelijke feest.

Het paasverhaal heeft een belangrijke rol in de christelijke religie. De centrale gedachte van het christendom is immers dat Jezus, als de zoon van God, zijn leven gaf voor de zonden van de mensen. Met zijn opstanding overwon hij de dood en daarmee vereffende hij het pad naar het paradijs. Geen wonder dus, dat de kruisiging en de opstanding van Jezus door de eeuwen heen veelvuldig in de kunst zijn afgebeeld.

In deze lezing komende de vele afbeeldingen van het passieverhaal aan bod, met een nadruk op deze twee belangrijke momenten. Er bestaan namelijk heel wat variaties in de wijze waarop de gekruisigde Jezus wordt afgebeeld. Wie en wat beeldden kunstenaars bij deze gebeurtenissen zoal af? En welke legenden hebben zich hier rond ontwikkeld?

Aanmelden
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten voor deze lezing zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button