Den Helder

RvT Stichting Erfgoed Den Helder en RvC Willemsoord BV breidt uit

Den Helder – Samir Bashara en Wieke van der Meij zijn met ingang van 1 januari 2023 toegetreden als nieuwe leden van de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Erfgoed Helder en als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Willemsoord BV. 21 maart is de benoeming door het college van B&W bekrachtigd. Met hun toetreding worden de raden verder versterkt.

De Raad van Toezicht is het toezichthoudende orgaan van Stichting Erfgoed Den Helder, dat onder andere Fort Kijkduin beheert. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op Willemsoord BV. In eerste instantie bestonden deze twee raden uit drie leden, voorzitter Chris Schaapman en Eva Groentjes en Robert Breed. Met Samir Bashara en Wieke van der Meij is de raad op sterkte gebracht om Stichting Erfgoed Den Helder en Willemsoord BV verder te versterken en met hun achtergrond en kennis de organisaties verder te helpen in hun ontwikkeling.

Directeur-bestuurder van Stichting Erfgoed Den Helder Ariane Hoog is verheugd met de komst van de nieuwe leden: “Zij brengen veel kennis en waardevolle ervaring mee op het gebied van erfgoed, vastgoed, bestuur en politiek, waar onze organisaties goed gebruik van kunnen maken en veel baat bij zullen hebben. Deze kennis helpt ons om verder het erfgoed van Den Helder meer zichtbaar en toegankelijk te maken voor publiek”.

Samir Bashara is directeur van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West in Amsterdam en heeft ruime ervaring op bestuurlijk en politiek gebied. Tijdens zijn carrière werkte hij onder andere voor de gemeente Hoorn als wethouder waar hij verschillende portefeuilles, waaronder die van cultureel erfgoed, had. Wieke van der Meij is afdelingshoofd Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf. Eerder heeft zij verschillende functies bekleed bij diverse ministeries en gemeenten en zij heeft ruime ervaring in het vastgoedmanagement.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Weer een stel bestuurders erbij voor een mega salaris terwijl het erfgoed verpaupert. Valt me op dat ook deze weer van buiten Den Helder komen.

    1. Die dames club die ze erfgoed noemen heeft meer “bestuurders” dan vrijwilligers .

Back to top button
%d bloggers liken dit: