Noord-Holland

Stichting Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen

Noord-Holland – Al ruim zestig jaar komen iedere zomer kwetsbare kinderen uit Duitsland naar Nederland voor een vakantie bij een vakantiegezin. Stichting Europa Kinderhulp is daarom onder andere in Noord-Holland op zoek naar gezinnen die deze zomer ongeveer twee weken een Duits kind in hun gezin willen opnemen.

De Duitse reizen behoren tot de oudste reizen die Europa Kinderhulp aanbiedt. Al sinds de jaren zestig verblijven in de zomervakantie honderden Duitse kinderen bij Nederlandse gezinnen. In Noord-Holland komen de kinderen uit Berlijn en Hannover. Het gaat daarbij om kinderen die in sociaal of financieel moeilijke omstandigheden opgroeien. Zij wonen vaak in grote flatwijken met weinig speelruimte en zijn veelal op zichzelf aangewezen. Een vakantie bij een Nederlands gezin is voor hen een moment om hun batterij weer op te laden en even gewoon kind te mogen zijn. Ook voor de vakantiegezinnen zelf is het een bijzondere ervaring. Door de jaren heen kunnen zij een hechte band met hun vakantiekind opbouwen en soms hebben zij zelfs nog steeds contact als hun vakantiekind volwassen is.

Komende zomer wordt ook in Noord-Holland naar gezinnen gezocht die hun huis en hart willen openstellen voor een van deze kinderen. De Duitse kinderen arriveren half juli voor een verblijf van zo’n twee weken. Ze zijn in de leeftijd van 5-12 jaar, als ze voor de eerste keer komen. De exacte reisdata en aanmeldformulieren zijn te vinden op www.europakinderhulp.nl. Voor gegadigden is het handig als zij een beetje Duits spreken, maar dat is geen vereiste. De ervaring leert dat vakantiegezinnen en de kinderen elkaar evengoed wel begrijpen. Daarnaast kan een vertaalapp een heel eind helpen. Bovendien pikken de kinderen al gauw wat Nederlands op.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button