Hollands KroonVideo

Video: Tentoonstelling over het begin van de uitvoering van de Zuiderzeewerken in museum Jan Lont

Advertentie:

Stroe – ‘Wieringen 100 jaar eiland aan de vaste wal’, dat is de naam van de thematentoonstelling die officieel werd geopend in het museum Jan Lont op Stroe.

De officiële opening op zaterdag 23 maart werd verricht door sectorhoofd van het Zuiderzeemuseum Nienke de Wit en oud burgemeester van Wieringen Marjan van Kampen. Mevrouw van Kampen had enkele leuke en interessante anekdotes over haar periode als burgemeester van Wieringen.

De tentoonstelling laat het leven zien van boeren, vissers en burgers op Wieringen rond het jaar 1900. Verder zijn er veel maquettes van baggerschepen, kranen en ander materieel van de Zuiderzeewerken, infopanelen en films over het landschap, historische gebouwen en de karakteristieke verbindingen van destijds: de stoomtram en de postboot.

Het terrein
Op het terrein van het museum zijn onder meer een modeldijk met de steenzetter en een draagbare schaftkeet zoals die honderd jaar geleden werd gebruikt te zien.

Voor secretaris Paul Kühr was het vandaag een extra feestdag want hij kreeg uit handen van Nienke de Wit het schildje ‘geregistreerd museum’.

Museumregister
Het Museumregister is een register van museale instellingen die aantoonbaar voldoen aan criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Deze criteria zijn samengevat in de Museumnorm. Dit houdt in dat het Wieringer Eiland Museum Jan Lont nu landelijk bekend is en er ook meer bezoekers zullen komen.

Meer informatie over de tentoonstelling is te zien op de website.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button