Hollands Kroon

Lintjesregen Hollands Kroon: vijf onderscheidingen

Hollands Kroon – De jaarlijkse Lintjesregen had vrijdag een geheel ander karakter dan gebruikelijk. Vijf inwoners van Hollands Kroon mogen dit jaar een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, maar dat gebeurt pas later in het jaar. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wel belde burgemeester Rian van Dam ze vrijdag persoonlijk op om het goede nieuws te vertellen. De onderscheidingen zelf worden op een later moment dit jaar uitgereikt. Er wordt gezocht naar één landelijk moment. Wanneer dat is, is afhankelijk van het verloop van het Coronavirus.

Th. Broersen ( 29-11-1949) uit Nieuwe Niedorp

De heer Broersen heeft tot 2016 verschillende bestuursfuncties bekleed binnen de handbaltak van VZV en is bestuurslid van de Paaspolderloop. Hij is medeoprichter en bestuurslid van De Roode Eenhoorn; een woonzorghuis voor mensen met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking.

J. Groet (03-02-1951) uit Kolhorn

De heer Groet is vrijwilliger in het jeugdbestuur van VV Kaagvogels en bekleedt vanaf 1980 tot heden diverse functies bij HSV Vischlustvereniging, waar hij vanaf 1961 lid van is. Ook zet hij zich vanaf 1989 in voor de Biljartvereniging Klein Begin. Hij zorgt dat de biljarts klaarstaan en dat de catering op orde is; dat doet hij tot op heden. Tevens is hij wedstrijdleider bij de SOOS waar hij de inwendige mens verzorgt.

A. Hahn (21-12-1947) uit ’t Veld

De heer Hahn zet zich al zo’n 15 jaar in als voorzitter voor de dorpsraad ’t Veld – Zijdewind. Hij is medeoprichter en bestuurslid van de stichting DOP ’t Veld en hielp bij het realiseren van de Supperrr in ’t Veld. Namens de dorpsraad maakt hij, vanaf 2006 tot heden, deel uit van de WMO adviesraad van de gemeente Niedorp. Hij was betroken bij het uitbreidingsplan ’t Veld – Noord en de locatie bepaling van de brede school en het plaatsen van AED’s. Tevens is hij betrokken bij de jaarlijkse NL -Doet actie in ’t Veld en Zijdewind.

De heer Hahn is lid van het koor Interamvo; hij is daar de zingende penningmeester en levert zijn bijdrage aan de maandelijkse oud papier inzameling.Ook is hij penningmeester van PCI St Martinus (Parochiële Caritas instelling.) Deze instelling biedt een geldelijke ondersteuning aan minder draagkrachtigen en materiele hulp aan vluchtelingen met een verblijfstatus. Meneer Hahn zet zich in als VOA en is lid van de werkgroep burgerparticipatie.

C.P. van Noorloos (31-12-1950) uit Wieringerwerf

De heer van Noorloos is belangenbehartiger voor voetbalscheidsrechters. Hij was eerder zelf scheidsrechter en coach van het spelregelteam en bestuurslid bij COVS. Hij heeft diverse functies bekleed bij CV Wieringermeer, o.a. als vertrouwenspersoon. Hij zat ook in het jeugdbestuur van de club. Hij is lid van de KNVB als waarnemer en rapporteur van het veldvoetbal en lid van de tuchtcommissie. Hij is voorzitter van de Kring (Basisonderwijs protestants-christelijke scholen op Wieringen en in de Wieringermeer) en voorzitter van Stichting Kopwerk.

De heer van Noorloos is betrokken bij de Protestantse gemeente Wieringerwerf; hij geeft leiding aan de pastorale raad en is soms ouderling van diensten. Hij organiseert zendingsreizen voor jongeren naar o.a. Tanzania en Gambia. Hij treedt op als ad–interim voorzitter voor de Protestantse gemeente Medemblik en is campagneleider voor het CDA Wieringermeer/ Hollands Kroon. Daarnaast is hij van 2004 tot 2010 gemeenteraadslid geweest.

Th. Seghers (05-03-1947) uit Anna Paulowna

De heer Seghers is van 2001 tot 2019 betrokken bij Wonen Plus Welzijn, secretaris/ penningmeester bij Stichting ‘Graag Gedaan’ en van 1997 tot 2008 chauffeur geweest voor ‘Tafeltje dekje’. Hij is van 1995 tot 2015 jeugdtrainer/begeleider geweest van badmintonvereniging ‘de Buren’. De heer Seghers is betrokken bij Landschap Noord-Holland en Vogelbescherming Nederland. Het tellen van de vogelpopulatie heeft hij tot 2015 gedaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button