Den Helder

Vrijwaard stopt met Paviljoen van Toen, Stadspartij wil doorstart

Advertentie:

Den Helder – Stichting Vrijwaard is gestopt met het Paviljoen van Toen, BoodschappenPlusBus en Bureau Opstap. De diensten zijn niet kostendekkend om voort te kunnen zetten. De vrijwilligers en klanten zijn telefonisch en per brief op de hoogte gesteld van dit besluit.

“Door de coronamaatregelen vinden er sinds 13 maart 2020 geen uitstapjes met de BoodschappenPlusBus en Bureau Opstap meer plaats. Het Paviljoen van Toen is sinds die dag gesloten”, laat Vrijwaard weten.

Theehuis en ontmoetingscentrum Paviljoen van Toen, gevestigd aan de Borneolaan tegenover het Timorpark, opende in 2012 haar deuren. Ook was er een museum voor exposities gevestigd. Met Bureau Opstap konden ouderen geheel verzorgd naar theatervoorstellingen gaan. De BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds voerde Stichting Vrijwaard sinds 2010 uit. Naast boodschappenritjes onder begeleiding van vrijwilligers konden ouderen samen diverse uitstapjes maken.

Stadspartij
Desnoods met crowdfunding, maar het Paviljoen van Toen moet open blijven. Dat stelt Stadspartij Den Helder, die Vrijwaard oproept de deze week gestopte diensten overeind te houden.

“Met grote teleurstelling heeft de Stadspartij kennis genomen van het besluit van Vrijwaard om het Paviljoen van Toen, de boodschappen PlusBus en bureau opstap direct te eindigen. Juist deze voorzieningen werd door mensen ontzettend naar uitgekeken. Lekker een stukje appeltaart bij het paviljoen als tussenstop bij de wandeling, het zit er straks niet meer in”, aldus de Stadspartij op haar website.

“Daarom roept de Stadspartij Stichting Vrijwaard op dit besluit te heroverwegen. Je kunt onze oudere inwoners juist in de ze tijden niet hun perspectief ontnemen. Begin desnoods een crowdfunding voor het behoud van het paviljoen, wij helpen wel, maar geef dit niet zomaar op!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button