Overige

Leren en/of oefenen voor je theorie-examen? Wat is slim?

Advertentie:

Wil je je theorie examen auto gaan halen? Je bent niet de enige. Niet voor niets kwam het CBR meerdere keren in het nieuws over de lange wachtlijsten die er soms gelden voordat je het examen mag gaan doen. Minder dan de helft van alle kandidaten die voor het eerst het theorie examen doet, slaagt er ook meteen voor. Alle anderen moeten nog een keer of zelfs meerdere keren terugkomen. Dat komt doordat veel kandidaten denken dat ze met het herkennen van verkeersborden en wat verkeersregels wel genoeg kennis hebben om het examen te halen. Toch is dat zeker niet het geval en is er meer voorbereiding nodig, voordat je met vertrouwen het examen kunt gaan doen.

Begin met theorie examen leren

Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen voordat je het examen af gaat leggen. Begin ten eerste met auto theorie leren. Dat doe je bijvoorbeeld aan de hand van het handige online theorieboek. Met het theorieboek krijg je meer overzicht in wat er met bepaalde stof wordt bedoeld. Het theorieboek van je ouders uit de jaren ’80 is sterk verouderd in methode, de kans is groot dat een aantal zaken nu anders zijn en bovendien zie je alleen maar tekst en foto’s.

Waarom een online theorieboek gebruiken?

Het online theorieboek is altijd samengesteld volgens de laatste methodes van het CBR. Daardoor heb je altijd kennis van de laatste regels, wetten en situaties die je moet kennen om het theorie examen auto te halen. Met een oud boek van een paar jaar geleden zie je alleen foto’s en tekst. Daardoor kan het behoorlijk lastig zijn om de situatie voor je te zien. Dat terwijl het visualiseren een belangrijk onderdeel van het theorie examen is. Het online theorieboek is interactief.

Daardoor is het mogelijk om niet alleen foto’s en tekst te zien, maar ook video’s aan te klikken om te weten te komen wat er met een bepaalde situatie wordt bedoeld. In het online theorieboek wordt er bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan gevaarherkenning. Dit is om een reden; gevaarherkenning is het belangrijkste onderdeel van het theorie examen. Het herkennen van verkeersborden en hanteren van verkeersregels gaat vaak nog wel. Maar veel kandidaten stranden toch bij het onderdeel gevaarherkenning. Bij dit onderdeel stel je jezelf steeds de vraag wat je moet doen in een bepaalde situatie. Zonder online theorieboek is het moeilijk om de situaties te begrijpen.

Online theorie oefenen

Nadat je aan de slag bent gegaan met het online theorieboek, kun je het best auto theorie oefenen. Het oefenen kan in eerste instantie zelfs gratis, want er zijn gratis oefenexamens beschikbaar. Daardoor betaal je niets, maar weet je wel hoe goed je de stof kent om het echte examen tot een goed einde te brengen. Maar je krijgt niet te zien wat je precies verkeerd hebt geantwoord en wat het antwoord dan wel had moeten zijn. Datzelfde geldt voor het echte examen.

Wil je wel inzicht hebben in welke onderdelen van het examen je nog meer aandacht moet geven? Dan kun je de oefenexamens gebruiken die je bij het online theorieboek kunt bestellen. Dan krijg je precies te zien welke vragen je foutief hebt beantwoord en wat wel het juiste antwoord was geweest. De oefenexamens zijn gebaseerd op de laatste methodes van het CBR. Je krijgt dus bij het echte examen soortgelijke vragen.

Beginnen met lessen?

Ook al ben je nog bezig met je theorie examen, het kan goed zijn om ook alvast wat rijlessen te nemen. Je hoeft je theorie examen er nog niet voor gehaald te hebben. Door je theoretische kennis ook in de praktijk toe te voegen, krijg je meer zicht op situaties. Rijlessen kunnen dus zeker helpen bij het onderdeel gevaarherkenning. Bovendien is je theorie examen na het behalen ervan anderhalf jaar geldig. Op tijd beginnen met lessen is dus zeker aan te raden.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button