Cultuur/NatuurUitgaan

Broedende vogels spotten bij de Zandpolder tijdens de Nationale Vogelweek

Callantsoog – De Nationale Vogelweek staat voor de deur. De vrijwilligers en gidsen van Landschap Noord-Holland zullen daarom zaterdag 6 mei bij de Zandpolder, ten noorden van Callantsoog, alles vertellen over het gebied en de vogels. De open dag duurt van 11:00 tot 15:00 uur.

Tussen de Duinweg bij Strandslag 9 van Callantsoog en de Voorweg van Abbestede is een bollenland afgegraven tot onder het maaiveld. Het is een soort plassengebiedje met lage kaden rondom allerlei ondiepten en wordt de Zandpolder genoemd. Zo dicht bij zee is het water brak en dat levert een ideaal broedgebied voor bijvoorbeeld kluten en pleviertjes op. Zelfs bontbekplevieren kunnen daar broeden.

Bij de start van de vogelweek kunnen bezoekers ervaren welke vogels, mogelijk broedend, te bewonderen zijn in dit gebied. Afhankelijk van de locaties van de vogels worden telescopen geplaatst (waarschijnlijk langs de Mineweg). Er zijn verrekijkers beschikbaar, maar een eigen kijker meenemen is nog handiger.

Promotiewagen
Zaterdag 6 mei staan vrijwilligers en gidsen van 11.00 tot 15.00 uur klaar met een promotiewagen nabij Vakantieboerderij Karnemelkplaats. Zij vertellen graag over de natuurgebieden en activiteiten in de Noordkop. Zie voor verdere informatie: www.gaatumee.nl. De Karnemelkplaats is gevestigd aan Voorweg 1, 1759 NX te Callantsoog.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button