Den HelderPolitiek

Burgemeester zet in op nieuwe alarmploeg, nog voor het strandseizoen

Adverentie

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer is druk in gesprek met SSN en de reddingsbrigade om te komen tot een nieuwe alarmploeg. Dat liet hij maandagavond weten tijdens de Raadscommissie Bestuur en Middelen. Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) heeft onderzoek gedaan naar de stranden in Den Helder, Huisduinen en Julianadorp en concludeerde dat er behoefte is aan een aanvullende nooddienst. Die werd eerder juist geschrapt.

SSN en de reddingsbrigade hebben een lange geschiedenis vol met gedoe. Zo veel dat het uiteindelijk niet lukte om samen te werken. Nu wordt er toch weer een poging gedaan. Na een presentatie van het NIZV in de raadscommissie maandagavond stelden verschillende partijen vragen over de alarmploeg. Het bleek namelijk dat er een gat in de dekking zit. SSN bewaakt de stranden alleen in het hoogseizoen, en in principe niet buiten ‘kantoortijden’. Behoorlijk Bestuur diende vorig jaar nog een motie in om de alarmploeg van de reddingsbrigade te behouden, maar die werd niet aangenomen.

Commissielid Ron van Wamel zei daarom dat ze die motie wel weer opnieuw kunnen indienen. Ook Fractie Pastoor kondigde een motie aan als het college niet kon aangeven dat de alarmploeg zou terugkeren: Blijkbaar is er een behoefte aan, al raadden de onderzoekers van het NIVZ ook aan om aanvullend onderzoek te doen. Burgemeester Jan de Boer kon echter reeds vertellen dat er al gesprekken gaande zijn tussen SSN, de gemeente en de reddingsbrigade. De inzet is om te komen tot een goede dekking, zodat inwoners van Den Helder en toeristen met een veilig gevoel van de stranden kunnen genieten.

Waarom er gedacht wordt dat samenwerken nu wel gaat lukken zei hij niet. Een toezegging over de alarmploeg wilde De Boer nog niet doen, maar het doel van de gesprekken is om nog voor het komende strandseizoen een nieuwe dienst in bedrijf te hebben.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d