Hollands Kroon

Inhaalverbod op Nieuwesluizerweg tussen Slootdorp en Wieringerwaard

Slootdorp / Wieringerwaard – Er mag niet meer ingehaald worden op de Nieuwesluizersweg tussen Slootdorp en Wieringerwaard. Dat heeft het college van de gemeente Hollands Kroon besloten. De Nieuwesluizerweg is een gevaarlijke weg waar veel ongelukken gebeuren.

Het college heeft het besluit dan ook genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen: “Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade”, zo lees te motivatie. De hoop van het college is dat de snelheid van weggebruikers door het plaatsen van de verbodsborden lager wordt.

De afgelopen jaren gebeurden er regelmatig ongelukken op de weg. Van 2016 tot en met 2023 meer dan 30, waarvan één met dodelijke uitkomst. Eind vorig jaar gaf het college in een memo aan de raad al aan dat zij de weg wil gaan aanpakken. Er geldt wat betreft het inhaalverbod wel een uitzondering voor landbouwverkeer. Een uitzonderingsbord zal dan ook geplaatst worden onder het bord waarop het verbod tot inhalen wordt aangegeven.

(Afbeelding: Gemeente Hollands Kroon)
Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. goh weer leuk verzonnen maar geen mens gaat zich daar aan houden zonder strenge handhaving, net als de N9 waar zo ongeveer nog dagelijks nog ongelukken zich voordoen door bestuurders die zich niet geacht voelen om zich aan de regels te houden……

Back to top button
%d bloggers liken dit: