Den HelderSport

Noorderhavenloop SV Noordkop, Sportlust en Rotary op 7 mei

Advertentie:

Den Helder – De eerste editie van de Noorderhavenloop is een initiatief van de sportverenigingen Noordkop Atletiek en Sportlust, Woonzorgpark Noorderhaven van ’s Heeren Loo en Rotary Club Den Helder. Op zondag 7 mei wordt het woonzorgpark omgetoverd tot een bewegingspark waar cliënten gezamenlijk met omwonenden en geïnteresseerden uit de nabije omgeving kunnen wandelen, hardlopen en bewegend spelen op verschillende attributen.

Wandeling en parcrun

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om van deze dag een succes te maken door deel te nemen aan één of meerdere activiteiten.De dag start een 4 of 8 km wandeling waarbij de lopers langs alle bakens en meer moois op het terrein worden geleid (kosten € 5,-). Er is ook een 5 of 10 km parcrun met leuke prijzen van lokale ondernemers (kosten € 5,-)

Inclusief
Laagdrempeliger is de 1 km Gezinsloop. De opening van een feestelijke beweegdag, waarbij inclusiviteit belangrijker is dan prestatie. Men mag bewegen of zich laten bewegen zoals als men dat zelf wilt en voor zover dat mogelijk is op eigen kracht. Fijn om hier met het gezin aan deel te nemen omdat er geen kosten aan zijn verbonden. Er is ook een 1 km kidsrun voor de jeugd leeftijd 10-12 jaar, met leuke prijzen voor de beste 3 jongens en meisjes zonder verdere kosten.

Bakens
Op het woonzorgpark bevinden zich een 12-tal kunstwerken, bakens genoemd. De maker van die bakens is bereid gevonden om per editie van dit evenement een baken in een herinnering te vangen. Deze herinneringen zullen worden geschonken aan deelnemende cliënten en uw kinderen. Mocht u zelf ook graag zo’n herinnering ontvangen dan wordt gevraagd als bijdrage €3,50 extra over te maken, ten bate van de organisatie van het evenement.

Foodtruck
De Rotary Club Den Helder draagt bij middels het beschikbaar stellen van een foodtruck voor de catering, en heeft ook bedrijven en ondernemers benaderd om deelnemerspakketten af te nemen. De netto opbrengsten hiervan en van het inschrijfgeld zullen ten goede komen aan het bewegingscentrum De Lier op Noorderhaven waarvan bewegingsmateriaal kan worden aangeschaft.

Alle informatie over de bewegings- en ontmoetingsdag op het mooie woonzorgpark Noorderhaven staat op Noordkopatletiek.nl/SSL/index.php/component/dpcalendar/event/74

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button