Hollands Kroon

Oproep Hollands Kroon: Hang vlaggen recht op 4 en 5 mei

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon roept haar bewoners op om op 4 en 5 mei uit respect geen omgekeerde vlaggen op te hangen. Volgens de gemeente zijn de dodenherdenking en bevrijdingsdag dagen om samen te komen.

Op sommige plekken in Hollands Kroon zijn de omgekeerde vlaggen als politiek signaal nog steeds te aanschouwen: “We zien de maatschappelijke onrust die op dit moment heerst rond stikstof en het klimaat. We hebben absoluut begrip voor het signaal dat uitgaat van de omgekeerde vlaggen”, aldus de gemeente. Toch hoopt Hollands Kroon dat dergelijke statements voor twee dagen kunnen uitblijven: “Bij verschillende groepen in onze samenleving doet het juist deze dagen extra pijn om onze driekleur ondersteboven te zien hangen.”

Op 4 mei hangt de vlag traditioneel halfstok voor een waardige herdenking. Op 5 mei wappert de vlag uitbundig om de vrijheid te vieren: “We willen onze inwoners vragen om op beide dagen de vlaggen die gehangen worden of nu al hangen, op de juiste manier te hijsen. Uit respect voor deze betekenisvolle dagen. 4 en 5 mei zijn bij uitstek dagen om samen te komen, samen te herdenken en te vieren en meningsverschillen eventjes te parkeren.” Hollands Kroon sluit zich met deze oproep aan bij verschillende gemeenten die eerder hun inwoners al vroegen om op 4 en 5 mei de vlaggen recht te hangen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

3 reacties

  1. Diegene die de vlag op 4 en 5 mei omgekeerd laten hangen zijn geen knip voor de neus waard.

  2. klein orkest had dit in 1984 zeer goed verwoord wat nu steeds meer op NL begint te slaan trouwens……

    “je mag demonstreren maar met je rug tegen de muur”

    1. Dat fragment gaat over Oost – Berlijn. Grapjas.

      Nederland heeft problemen – maar het is niet de DDR…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: