Hollands KroonPolitiek

Raad vraagt om maatwerk in het leerlingenvervoer

Hollands Kroon – Zes van de acht partijen uit de Hollands Kroonse gemeenteraad hebben in schriftelijke vragen aan het college kenbaar gemaakt dat zij willen dat er meer maatwerk komt bij het vervoer van kwetsbare kinderen naar hun school. Aanleiding voor de vragen is het verhaal van Jacco Bon en Peter van Baaren, beide vaders van dochters met epilepsie. Tijdens het raadscafé maakten zij kenbaar dat er, onder andere door een tekort aan chauffeurs, niet altijd een geschikte vervoersoptie is.

Van Baaren rijdt momenteel twee keer per week zelf heen en weer voor zijn dochter. Toen de chauffeur van Noot ziek was moest hij vijf weken lang iedere dag bijspringen. Voor de dochter van Bon kwam lange tijd een regulier taxibedrijf langs, na aandringen van de vader. Al met al krijgen de ouders een onveilig gevoel van de wijze waarop het vervoer is geregeld voor hun dochters. Vanwege hun epilepsie kunnen ze bijvoorbeeld niet met de busjes mee. Er is ook geen begeleiding aanwezig, enkel de chauffeur. Dit terwijl de beschikbaarheid van medische hulp voor de kinderen heel belangrijk is. Zij krijgen namelijk meerdere epileptische aanvallen per dag.

De politiek in Hollands Kroon heeft naar aanleiding van het verhaal van de twee vaders politieke vragen gesteld aan het college. Zo willen ze weten of B&W op de hoogte is van de problematiek van kinderen met epilepsie en welke acties zij al heeft ondernomen om het leerlingenvervoer aan te passen om de veiligheid van deze kinderen te waarborgen. Daarnaast willen ze weten of het college bereid is om buiten de bestaande kaders oplossingen te bedenken in samenspraak met de ouders, het vervoer te laten beoordelen door een deskundige en dit onderdeel te maken van de uitgangspunten in een nieuwe aanbesteding. De vragen zijn gesteld door de PvdA, de VVD, D66, Lada & Anders, OHK, en het CDA.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button