TexelUitgaan

Vakantieprogramma Ecomare

Texel – Ecomare heeft in de meivakantie verschillende activiteiten op het programma staan. Bezoekers kunnen terecht in het zeelaboratorium, bij echte wetenschappers, in het zeeaquarium en bij de tentoonstellingen.

Mensen die altijd al willen weten hoe de vacht van een zeehond voelt, wat het verschil is tussen een platvis en een rog, hoe een vogelveer eruit ziet onder de microscoop of hoe groot een vinvis wordt, zijn welkom in Ecomare.

In de vakantie staat er regelmatig iemand met de Strandvondstenkar in het museum. Gasten mogen de laadjes opentrekken en de medewerker het hemd van het lijf vragen. Ook het Zeelab is geregeld open voor jonge onderzoekers. Op vrijdag 28 en zondag 30 april komen er echte wetenschappers naar Ecomare. Ze staan dan tussen 10:00 en 15:30 uur met een speciale stand in het museum. Bezoekers kunnen er door microscopen naar verschillende organismen kijken en uitleg krijgen van de onderzoekers.

Buitenprogramma
Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de walvisskeletten, tentoonstellingen, het Zeeaquarium en de vele dieren. Ook is het mogelijk mee te gaan met een buitenprogramma en ontdekkingen te doen in de Texelse natuur.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button