Den HelderSport

Zeemacht onderuit tegen Dirkshorn

Adverentie

Den Helder – Zeemacht heeft zondag op eigen veld met 1-2 verloren van Dirkshorn. Daardoor zijn de Nieuwediepers hun ongeslagen thuisstatus kwijt.

Zeemacht werkte hard en vocht voor iedere bal. Daarbij zat de organisatie prima in elkaar en werden nauwelijks kansen weggegeven. Aan de andere kant wist de thuisploeg geen kansen te creëren, waardoor in de eerste helft niet gescoord werd. Zodoende zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Na de theepauze werden twee verse krachten ingebracht bij Zeemacht. Dat mocht helaas niet baten, want het werd al snel 0-1. Niet lang daarna werd het ook nog 0-2. Zeemacht ging niet bij de pakken neerzitten en kwam vervolgens tot meerdere aanvallen en kansen. Dat werd beloond door Jayce Meijers. Op aangeven van Ingmar Waard wist hij knap de 1-2 tegen de touwen te koppen. Verwoede pogingen leidden daarna tot een paar prima mogelijkheden waarbij topscorer Ingmar Waard, normaliter zo trefzeker, een grote mogelijkheid onbenut liet. Door de 1-2 nederlaag raakt Zeemacht haar ongeslagen thuisstatus kwijt. Zeemacht wacht nog twee wedstrijden dit seizoen: 14 mei gaat het op bezoek in Winkel en 21 mei wacht een thuiswedstrijd tegen Succes.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button