Den Helder

Nog zeker drie jaar dagopvang dak- en thuislozen aan Weststraat

Advertentie:

Den Helder – De dagopvang voor dak- en thuislozen in de voormalige galerie Windkracht 13 aan de Weststraat wordt nog zeker drie jaar voortgezet. Ook wordt het aantal dagen dat de doelgroep er terecht kan worden uitgebreid. Nu is de opvang drie dagen in de week geopend.

Burgemeester Jan de Boer meldde dit dinsdagavond tijdens een druk bezochte bijeenkomst van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) in Avanti aan de Spoorstraat. De Boer was er op uitnodiging van de HOB, om uitleg te geven over hoe de gemeente tegen de (on)veiligheid en overlastproblematiek in de binnenstad aankijkt. Ook beantwoordde hij en de meegekomen ambtenaar talrijke vragen van winkeliers.

De burgemeester opende zijn betoog met het kersverse nieuws dat burgemeester en wethouders ’s ochtends hadden besloten de dagopvang aan de Weststraat te continueren. Goed nieuws, vond hij. Niet alleen hebben dak- en thuislozen nu een plek waar ze overdag terecht kunnen; politie en gemeentelijke handhavers kunnen voortaan gemakkelijker rondhangende en overlast gevende mensen wegsturen uit onder meer het stadspark en het stationsplein, juist omdát er een alternatief is waar de doelgroep welkom is.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button