Hollands Kroon

Verdeling Microsoft C-19 Response Fund in Hollands Kroon

Middenmeer – De Hollands Kroonse Uitdaging ontving onlangs een donatie van 30.000 Dollar uit het Microsoft C19 Response Fund. Dit geld mocht besteed worden aan Covid-19 gerelateerde doelen in de gemeente Hollands Kroon. Inmiddels is bekend welke aanvragen een bijdrage ontvangen.

Organisaties die aanspraak wilden maken op hulp uit het Microsoft C19 Response Fund konden een aanvraag indienen bij de Hollands Kroonse Uitdaging. De hoeveelheid aanvragen was groot. Daarom was het onontkoombaar dat er keuzes gemaakt moesten worden. Bij de beoordeling is gekeken naar de directe link met de Covid-19-crisis en de relevantie van de aanvraag. De plannen moeten sowieso de inwoners van Hollands Kroon ten goede komen en waar mogelijk een openbaar karakter hebben.

De organisaties die een bijdrage tegemoet kunnen zien hebben daar inmiddels bericht over ontvangen. Manager Edwin Wittink: “De Hollands Kroonse Uitdaging helpt graag inwoners en organisaties bij het verwezenlijken van hun doelen. Microsoft heeft ons gevraagd om de beoordeling en toewijzing van de aanvragen aangaande het Microsoft C-19 Response Fund te verzorgen. We zijn erg blij zoveel maatschappelijke doelen in deze nare tijd te mogen helpen. Binnenkort ga ik bij deze mensen langs om de symbolische cheque te overhandigen.”

Verdeling
De organisaties die een bijdrage tegemoet kunnen zien zijn, in willekeurige volgorde, Sportservice, RSG Wiringherlant, Thuishuis Winkel, CV Wieringermeer, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Stichting Oud Anna Paulowna, Winkelse Harmonie Toetti, de gezamenlijke partners Stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen en recreatieondernemers van Wieringen, paardensportvereniging Bucephalus uit Barsingerhorn, Wonen Plus Welzijn, Humanitas Kop van Noord-Holland, Tennisclub Middenmeer, Schietvereniging De Vrijheid uit Westerland, LSBO-Hollands Kroon en Wonen Plus Welzijn, Volleybalvereniging Wieringermeer en Voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button