Kop van Noord-HollandNoord-Holland

150 crisisopvangplekken voor asielzoekers in Noord-Holland Noord

Advertentie:

Noord-Holland Noord – Vanwege de situatie in Ter Apel moeten alle veiligheidsregio’s op zoek naar 150 extra opvangplekken voor asielzoekers. Het gaat om noodopvang voor een periode van twee- tot drie weken. Ook Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is bereid de extra opvangplekken te realiseren.

“De afgelopen weken hebben we meerdere malen schrijnende beelden gezien van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. Met asielzoekers die de nacht op een stoel moesten doorbrengen, buiten in een slaapzak moesten overnachten of op het laatste moment met nachtelijke busritten naar opvang ergens anders in het land werden gebracht,” zo schrijft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord in een verklaring. De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft de 25 veiligheidsregio’s daarom gevraagd op korte termijn extra opvangplekken te creëren voor asielzoekers.

Het gaat om 150 extra crisisopvangplekken per regio. Daarvoor kunnen bijvoorbeeld lege kantoren, evenementen- of sporthallen geschikt worden gemaakt. “Onze voorkeur gaat uit naar een locatie die deels al is ingericht”, stelt Krishna Taneja, directeur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. “Daarnaast zullen nog tal van zaken georganiseerd moeten worden, zoals personeel, beveiliging, voldoende bedden en andere materialen en ruimte om de mensen activiteiten aan te kunnen bieden.” De structurele oplossing voor na de drie weken blijft vooralsnog uit. Ook is nog niet bekend waar in de regio Noord-Holland Noord plek is voor de vluchtelingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. wanneer beginnen ze eens met het terugsturen van de uitgeprocedeerden, dit zal al heel wat opvangplekken schelen en hoeven we niet iedere keer weer meer van die kruikeduikers opvangen hier…..

Wellicht ook interessant

Back to top button