Hollands Kroon

23 projecten verdelen €75.000,- uit Windfonds Windpark Wieringermeer

Wieringermeer – Het Windfonds van Windpark Wieringermeer wordt dit jaar verdeeld over 23 verschillende projecten. In totaal wordt er €75.000,- verdeeld. Het Windfonds is ingesteld door de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer, ECN en Vattenfall, om lokale initiatieven te ondersteunen en stimuleren.

De twee grootste ontvangers zijn Openluchtzwembad de Spetter in Abbekerk en de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Zij krijgen beide €10.000,- uit het fonds. De 21 andere initiatieven, zoals Cultuurhuis de Kolk in Lutjewinkel, Tennisclub Middenmeer en Stichting Dotevent Winkel ontvangen tussen de €6.000,- en €500,-.

Het bestuur van Stichting Windloket, dat de aanvragen beoordeelt, was verrast door de grote variatie en de kwaliteit van de aanvragen. In totaal dienden 31 verenigingen en andere lokale initiatieven een aanvraag in voor een totaalbedrag van € 163.620,-. Er moest dus een selectie worden gemaakt. De aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal wegingsfactoren, waaronder de doelstellingen van het Windfonds, het aantal mensen dat profiteert van het initiatief, duurzaamheid, financiële haalbaarheid en zichtbaarheid. Aanvragen die een impuls betekenen voor het lokale verenigingsleven werden eveneens extra gewaardeerd.

Volgend jaar weer kans
Aanvragers die eerder een cheque hebben ontvangen en initiatieven met een bereik van minder dan tien personen kwamen niet in aanmerking. Alle overige aanvragen zijn toegekend. De aanvragers zijn inmiddels geïnformeerd, net als de aanvragers die helaas niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Volgend jaar wordt het Windfonds opnieuw opengesteld. Aanvragers worden ook aangemoedigd om dan opnieuw een voorstel in te dienen. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd op de website van Windpark Wieringermeer.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button