Overige

In twee weken leren dat gezond eten goedkoper kan

Adverentie

Den Helder – Gezond eten is zo duur. Dat kan ik echt niet betalen hoor. Het is een veelgehoorde reactie die diëtisten en gewichtsconsulenten te horen krijgen. En toch is het niet helemaal waar volgens JOGG-regisseur Jessica Glasbergen en diëtist Mariska Rinkel. Om te laten zien dat het met een kleine beurs ook prima te doen is gezond te eten geven beiden samen met AH Schootenplaza de cursus Goedkoop Gezonde Voeding. De bijeenkomsten zijn donderdag 9 en 16 juni van 09:30 – 10:30 uur.

“Besparen op boodschappen en toch gezond en lekker eten kan echt”, drukt Jessica Glasberen iedereen op het hart. Glasbergen houdt zich als JOGG-regisseur binnen Team Sportservice bezig met gezonde jeugd in de gemeente Den Helder. “OK, als je ouder wordt of opgroeiende kinderen hebt en niet heel veel te besteden, is gezond eten steeds vaker een uitdaging. Maar daarom willen we juist laten zien hoe je dit wel kunt bereiken.”

Mariska Rinkel is diëtist bij Dieet & Co: “We weten allemaal wel dat gezond eten belangrijk is. Maar soms is dat best lastig. Want hoe houd je het betaalbaar? Daar willen we in deze korte cursus antwoord op geven. We geven tips en trucs om betaalbaar, lekker én gezond eten klaar te maken. In de tweede bijeenkomst gaan we op safari door de supermarkt op zoek naar die betaalbare, gezonde producten.”

De cursus is bedoeld voor mensen die willen besparen op de kosten van hun boodschappen, maar niet op de kwaliteit. De twee bijeenkomsten zijn in de supermarkt van AH Schootenplaza, Vrede & Vrijheid 19.

Gratis deelname
Goedkoop Gezonde Voeding bestaat uit twee bijeenkomsten van ruim een uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via jglasbergen@teamsportservice.nl. Deelname is gratis en wordt aangeboden door AH Schootenplaza.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button