Hollands Kroon

Reizend Alzheimer Café in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp – In het restaurant van Woonzorgcentrum De Trambaan in Nieuwe Niedorp komt op donderdag 2 juni het Reizend Alzheimer Cafe aan. Het onderwerp van de bijeenkomst is de Mantelzorgmakelaar. Wanneer er bij een partner of een familielid de diagnose dementie luidt, dan komt er veel op de naaste familieleden af. Emotioneel moet er een en ander worden verwerkt. Maar ook praktische zaken, zoals het organiseren van extra hulp, vervoer, (tijdelijke) opvang en hoe de zorg wordt geregeld naast het werk. Een mantelzorgmakelaar kan regeltaken van de naasten overnemen en weet alles over wettelijke regelingen, voorzieningen en voorschriften. De mantelzorgmakelaars onderhouden contacten met instanties als gemeenten en verzekeraars en kunnen bemiddelen met werkgevers.

Gastspreker deze avond is Linda Braas, mantelzorgmakelaar, werkzaam bij het Mantelzorgcentrum. Linda is de aangewezen persoon om de bezoekers wegwijs te maken in de wereld van de Mantelzorg. Tijdens deze avond is er ruimte voor het uitwisselen van informatie met andere bezoekers en het stellen van vragen aan professionals. Bij de informatietafel kunnen folders en andere materialen worden ingezien.

De inloop is vanaf 19:15 uur met koffie en thee. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis.
Het Woonzorgcentrum De Trambaan is gevestigd aan de Koperwiek 30.

Het volgende Alzheimer Café in Hollands Kroon is in Wieringerwerf donderdag op 30 juni van 14:00 – 16:00 uur. Voor verdere informatie zie de website.

Mensen met dementie, mantelzorgers, professionals, mensen in opleiding en vrijwilligers in de zorg en overige belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse informatie over deze bijeenkomsten bij b.palsma@alzheimervrijwilligers.nl. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met mevrouw Rensing 06 22372553.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button