Den HelderMaritiemVideo

Willemsoord BV en SAIL Den Helder slaan de handen ineen (video)

Advertentie:

Den Helder – Met hun handtekeningen bekrachtigden Arian Minderhoud, voorzitter SAIL Den Helder, en Ariana Hoog, Directeur Willemsoord BV, de samenwerking in de aanloop naar het scheepvaartevenement dat over een jaar plaats zal vinden. De oude Rijkswerf zal een hoofdrol spelen in de programmering van het vijfjaarlijkse schouwspel.

Met de handtekening is nog lang niet al het werk gedaan, vertelt Minderhoud. “We moeten de stad en het terrein nog klaar maken. Denk aan mobiele verbindingen voor het evenement en alle bezoekers en het aankleden van de route van het station naar het terrein.” Ook zijn er nog bouwwerkzaamheden op het terrein, stipt de bestuurder aan. “De Boerenverdrietbrug moet een goede passage zijn tussen het evenemententerrein en de Nieuwediepkade, waar de schepen liggen. We kunnen tegen die tijd gebruik maken van gebouw 66 van het stadhuis en we gaan ervan uit dat de werkzaamheden aan het andere gebouw dan zo ver gevorderd zijn dat ze geen belemmering vormen voor SAIL.”

De combinatie Willemsoord en SAIL is een schot in de roos, volgens Hoog. Vanwege de geschiedenis en ook de verschillende activiteiten die er nu plaats vinden. “We hebben een aantal oude dokken, de Medemblikkerloos die perfect passen in het evenement. Daarnaast zijn er musea, horeca en andere bedrijven die heel positief reageren en graag mee willen doen.” Meedoen is belangrijk, stipt Hoog aan. “SAIL is van ons allemaal, kom met leuke initiatieven, haak aan. Vooral ook tegen de jongeren die SAIL voor het eerst meemaken zeg ik: ‘kom achter de schermen kijken!'”

Een groots maritiem feest
Sail Den Helder 2023 belooft een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden zo’n 350.000 bezoekers verwacht. “Het bestuur van Sail Den Helder is blij met alle faciliteiten die Willemsoord biedt en trots dat Den Helder de starthaven zal zijn van de Tall Ships Race in 2023”, aldus voorzitter Arian Minderhoud. Sail Den Helder vindt plaats tegelijk met de Marinedagen. Meer informatie is te vinden op de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button