Defensie

Eerste nieuwe drugsvangst voor Zr.Ms. Groningen

Advertentie:

Den Helder – Zr.Ms. Groningen heeft de eerste drugsvangst gedaan, sinds het marineschip weer actief is in het Caribisch gebied. Bij de actie in de nacht van maandag op dinsdag is ruim 500 kilo marihuana onderschept, zo meldt Defensie.

Het schip was nog geen 24 uur aan het patrouilleren, toen er een inlichting kwam van de Kustwacht Caribisch Gebied over een verdachte go-fast. De Groningen lanceerde hierop 2 FRISC’s. Deze snelle boten wisten de go-fast tot stoppen te manen. De vier verdachten waren volledig verrast en gaven zich direct over. Zij zijn aangehouden en net als de ruim 500 kilo aan verdachte waar overgedragen aan de Kustwacht Caribisch Gebied.

Zr.Ms. Groningen nam begin deze maand de taken als stationsschip in het Caribisch gebied over van Zr.Ms. Holland. Dat schip is na 7 maanden inzet weer terug in Den Helder. De marine staat in het Caribisch gebied constant paraat met een stationsschip. Dat combineert counterdrugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch Gebied en humanitaire hulpverlening.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button