Sport

Maartje Wassenburg is miss Tour de Lasalle 2024

Advertentie:

Den Helder – Maartje Wassenburg vervult dit jaar de rol van miss bij de Tour de Lasalle. De 39-jarige kapster is de opvolgster van Joëlle van der Neut, die in 2022 en 2023 tourmiss was.

De naam Wassenburg is niet nieuw in de Helderse wielerwereld. Maartje haar schoonvader, Jaap, deed in 1975 voor het eerst mee aan de Tour de Lasalle. Daarna heeft Jaap samen met zijn broers regelmatig deelgenomen aan het jaarlijkse sportevenement. “Hij is zelfs een keer derde geworden”, vertelt Maartje. “Ik ben daar wel trots op en ik denk dat hij het ook heel leuk zou hebben gevonden dat ik hier nu sta.”

Maartje is getrouwd met Jeffrey en heeft twee kinderen van tien en twaalf jaar. In het dagelijks leven is de tourmiss kapster bij Reus kapsalon, waar ze al twintig jaar werkt. “De eerste veertien jaar heb ik bij Reus in Anna Paulowna dames en heren geknipt. Sinds zes jaar werk ik bij Reus in De Schooten. Daar heb ik mij gespecialiseerd in het herenvak als barbier. Ik ben erachter gekomen dat deze kant van het vak nog beter bij mij past.”

Toewijding
De kersverse tourmiss heeft wel eens zelf op de pedalen gestaan, maar merkte dat haar passie toch ergens anders lag. “Ik heb een eigen paard. Ik weet dus hoe het is om toegewijd te zijn aan een sport, al is wielrennen natuurlijk wel een hele andere tak van sport.” Maartje zegt tot slot erg uit te kijken naar het wielerevenement. “Ik zal iedereen vanaf de kant goed aanmoedigen en bij deze wens ik alle deelnemers alvast heel veel succes toe!”

De 69e editie van de Tour de Lasalle vindt plaats van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button