Uitgaan

Nieuw gemaal bij Afsluitdijk op 8 juni van dichtbij te bewonderen

Advertentie:

Den Oever – Het is zaterdag 8 juni de Dag van de Bouw. Vele bouwplaatsen geven bezoekers deze dag een exclusief kijkje achter de schermen. Ook het nieuwe gemaal in Den Oever is die dag geopend voor publiek.

Dit jaar opent bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis) de bouwplaats van één van de grootste gemalen van Europa; het nieuwe gemaal in Den Oever. In mei zijn net de zes enorme pompen van twaalf meter in het gemaal geplaatst. De pompen bevinden zich ondergronds en worden begin juni afgedekt met glazen koepels. Speciaal voor de Dag van de Bouw wordt het terrein vlakbij het gemaal opengesteld, zodat iedereen deze gloednieuwe koepels kan bewonderen. De medewerkers geven meer uitleg over het project en vertellen de bezoekers graag de indrukwekkende feitjes en cijfers van het gemaal. Bezoekers kunnen allen op de bouwplaats komen met een pendelbus van bouwconsortium Levvel. Deze bus rijdt tussen 10.00 en 15.00 uur doorlopend tussen het kantoor van Levvel (Stontelerweg 1, Den Oever) en de bouwplaats.

Behalve de bouwplaats, is het ook het kantoor van Levvel geopend op de Dag van de Bouw. Zij organiseren een informatiemarkt, waar bezoekers kunnen zien hoe de bediening van de sluizen straks in zijn werk gaat. Ook wordt live laten zien hoe drones worden ingezet en leert het publiek meer over het beschermen van de bodem tegen erosie en de aandacht voor de natuur op de Afsluitdijk. Op deze informatiemarkt staat de koffie en thee klaar. Er zijn echter geen kraampjes aanwezig om een lunch of een drankje aan te schaffen.

Toegankelijkheid
De bouwplaats is voor iedereen toegankelijk die goed ter been is. Ook kinderen zijn onder begeleiding van een volwassene van harte welkom. Kinderwagens en buggy’s zijn niet toegestaan in de bus en de bouwplaats. Mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn kunnen wel de informatiemarkt bezoeken.

De bouwplaats en het kantoor van Levvel zijn 8 juni van 10:00 tot 15:00 uur geopend. Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden. Meer informatie over de Dag van de Bouw is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button