Hollands KroonMaritiem

Actie en taart voor KNRM Den Oever

Adverentie

Den Oever – Het station Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij werd maandagmiddag gevraagd hulp te bieden aan een jacht. De beide opvarenden hadden te kampen met motorpech in De Vlieter, een geul in de Waddenzee nabij de Afsluitdijk. Het vaartuig werd naar de Marina Den Oever gesleept, om daar door deskundigen te worden bekeken.

De tweede actie van de dag was het consumeren van een taart, die aan de bemanning was geschonken in verband met de vijftiende verjaardag van de Johanna Margareta, de reddingboot van het Oeverse station. De aanschaf van het schip door de KNRM werd destijds mede mogelijk gemaakt door een royale schenking van Govert van Wesel en Fenneke Anneveld-van Wesel, kinderen van Johanna Margareta van Wesel, de naamgeefster van de boot. Zij zijn nog altijd in contact met het station en hadden nu de verjaardagstaart gestuurd.

De Johanna Margareta werd op 18 juni 2005 gedoopt door een kleindochter van de naamgeefster.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button