Hollands KroonMaritiem

Actie en taart voor KNRM Den Oever

Den Oever – Het station Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij werd maandagmiddag gevraagd hulp te bieden aan een jacht. De beide opvarenden hadden te kampen met motorpech in De Vlieter, een geul in de Waddenzee nabij de Afsluitdijk. Het vaartuig werd naar de Marina Den Oever gesleept, om daar door deskundigen te worden bekeken.

De tweede actie van de dag was het consumeren van een taart, die aan de bemanning was geschonken in verband met de vijftiende verjaardag van de Johanna Margareta, de reddingboot van het Oeverse station. De aanschaf van het schip door de KNRM werd destijds mede mogelijk gemaakt door een royale schenking van Govert van Wesel en Fenneke Anneveld-van Wesel, kinderen van Johanna Margareta van Wesel, de naamgeefster van de boot. Zij zijn nog altijd in contact met het station en hadden nu de verjaardagstaart gestuurd.

De Johanna Margareta werd op 18 juni 2005 gedoopt door een kleindochter van de naamgeefster.

Trefwoorden
Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close