Den Helder

“Komst stadhuis is redding van gebouw 66”

Den Helder – De komst van het stadhuis is de redding van gebouw 66 op Willemsoord. Dat zeggen architecten in de krant die ontwikkelmaatschappij Zeestad deze week uitbrengt over het nieuwe Helderse stadhuis in de gebouwen 66 en 72. In de uitgave is het voorlopig ontwerp te zien, komen leden van het ontwerpteam aan het woord en vertellen de architecten meer over hun visie. De krant wordt huis-aan-huis verspreid in de hele gemeente Den Helder.

De Stadhuiskrant geeft een inkijkje in de werkzaamheden van de vakmensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het stadhuis. Zo wordt er onder andere ingegaan op het werk van de bouwfysisch adviseur, de installatieadviseur en de bouwkostenmanager. Waar de eerste twee zich voornamelijk bezighouden met een prettig klimaat en een juiste inrichting van het gebouw, houdt de bouwkostenmanager het huishoudboekje goed in de gaten en bekijkt of alles binnen het beschikbare budget blijft.

De architecten gaan op hun beurt in op de historie van de gebouwen en de uniciteit ervan. Zo komt onder andere aan de orde dat in het verleden altijd praktisch is omgegaan met gebouw 66; het pand werd steeds aangepast aan de functie. Zo verbouwde men het van mastenmakersloods naar torpedowerkplaats, waarbij de nodige ingrepen werden gedaan. Ook gaan ze in op de staat van de panden. De architecten stellen dat 66 en 72 een bestemming nodig hebben die dag in dag uit gebruikmaakt van de panden, om ze voor de toekomst goed te kunnen behouden. Het constant houden van de binnentemperatuur is hierbij van groot belang.

Directeur Ferdinand Vreugdenhil vindt het belangrijk om alle inwoners van de gemeente Den Helder mee te nemen in de ontwikkeling van het nieuwe stadhuis in de gebouwen 66 en 72. “Met deze krant willen we iedereen zo volledig mogelijk informeren over het ontwerpproces. We laten zien welke partijen en vakmensen erbij betrokken zijn en kunnen op die manier meer vertellen over het project.”

De krant is vanaf donderdag ook te lezen via de website van Zeestad: www.zeestad.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button