Hollands Kroon

Nieuwesluizerweg bijna net zo gevaarlijk als N240

Adverentie

Hollands Kroon – Uit cijfers van de gemeente Hollands Kroon over de verkeersongevallen van de afgelopen 5 jaar blijkt dat de Nieuwesluizerweg tussen Nieuwesluis en Slootdorp bijna net zo gevaarlijk is als de N240. De Nieuwesluizerweg is een landelijke weg van ongeveer 6 kilometer, het stuk van de N240 in de gemeente Hollands Kroon is 2 keer zo lang.

In totaal gebeurde er in de periode van 2016 tot en met 2020 op de Nieuwesluizerweg 21 ongelukken, waarvan 10 met letsel en 1 met dodelijke uitkomst. Daarbij komt dat er op de aansluitende Waardpolderhoofdweg die vanaf Kolhorn tot de Nieuwesluizerweg loopt nog eens 7 ongelukken waarvan 3 met letsel plaatsvonden. Op de N240 waren er in dezelfde periode 30 ongelukken, waarbij er in 9 gevallen letsel was en er 2 doden zijn gevallen.

Het begin van de Nieuwesluizerweg

Vorig jaar is de situatie op de N240 al onder de loep genomen door de Provincie. Veilig Verkeer Nederland had meerdere keren gesignaleerd dat de weg gevaarlijk is. In totaal vonden op de gehele 32 kilometer van de N240 de afgelopen 5 jaar zelfs 80 ongelukken plaats. Over de Nieuwesluizerweg is ogenschijnlijk minder discussie.

De gemeente zegt in een verklaring over de cijfers met betrekking tot verkeersveiligheid dat zij er bovenop zitten, maar dat het lastig is om te streven naar een cijfermatige afname van het aantal ongelukken. Naast de cijfers over de in werkelijkheid meest gevaarlijke wegen houdt de gemeente ook een lijst bij met de wegen waarover de meeste meldingen binnenkomen. Opvallend is dat deze twee lijsten helemaal niet overeen komen en dat over zowel de N240 als de Nieuwesluizerweg, de gevaarlijkste wegen, maar weinig meldingen van inwoners binnenkomen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. wegen zijn niet gevaarlijk, het zijn de (heethoofd) bestuurders die het onveilig maken

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: