Den HelderVideo

VVN Den Helder wil verkeerstuin terug, maar dan op terrein Noorderhaven (video)

Den Helder – De wat oudere inwoner van Den Helder kan het zich vast nog herinneren: De verkeerstuin op sportpark de Linie. Scholen kwamen daar jaarlijks oefenen in een kleine trapauto, de fiets of lopend. Veilig Verkeer Nederland (VVN) Den Helder wil de verkeerstuin terug en heeft een geschikte locatie gevonden op het terrein van Noorderhaven in Julianadorp.

“Het is een prachtige plek om schoolkinderen naar toe te brengen en ook om ze in contact te brengen met de mensen die hier wonen”, zegt Koos van Beveren, secretaris VVN Den Helder. “Een soort omgekeerde integratie die voor alle partijen positief kan uitpakken.” Op het terrein is voldoende ruimte en er zijn vele kleine wegen die prima gebruikt kunnen worden voor een verkeerstuin.

De plannen liggen er al een aantal jaar, maar door Corona en een wisseling van de directie van ’s Heeren Loo (eigenaar van het terrein Noorderhaven) zijn de gesprekken niet voortgezet. VVN heeft onlangs weer contact gezocht en hoopt dat alle partijen, inclusief de gemeente, weer verder willen met het plan.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. leuk was dat 🙂 denk alleen niet dat de huidige jeugd hier op deze manier nog interesse voor heeft, alleen nog mar oog voor digitaal

    1. Ja, of fietsen en auto’s met accu’s. Want zelf trappen is er niet meer bij tegenwoordig.

      1. Nee, veel te vermoeiend, dat kun je die kinderen niet aandoen.

  2. Goed plan hoor, hoe verzin je het! Nou is Julianadorp een grote groeiende wijk, maar het merendeel van de kinderen woont toch echt in Den Helder. En deze kinderen laten we eerst “7 km” fietsen om vervolgens deel te nemen in de verkeerstuin. Of gaan we bussen/ouders inzetten om de kinderen in Julianadorp te krijgen. Wat zijn de landelijke ervaringen met verkeerstuinen, tenminste als deze nog bestaan? Leuk nostalgisch plannetje hoor VVN Den Helder, maar ik geloof niet dat dit een succes story gaat worden. Oh ja, de jeugd zal verbinding zoeken met de cliënten van ’s Heeren Loo, keep on dreaming!! Wat is de toegevoegde waarde van een verkeerstuin anno 2022?

Back to top button
%d bloggers liken dit: