Recensie

Hypnotic (recensie)

Advertentie:

Films waarin de karakters twijfelen of wat ze waarnemen wel echt is doen het altijd goed bij het grote publiek. De Matrixserie en Men in black zijn daar mooie voorbeelden van. Regisseur Robert Rodriguez (The book of Boba Fett, Alita Batlle Angel) schreef samen met Max Borenstein. (Godzilla) het scenario voor deze actiethriller en haalde Ben Affleck binnen om de hoofdrol te spelen. Twee zonen van Rodriguez, Rebel en Racer Max, componeerden de muziek voor de film.

We maken kennis met politierechercheur Danny Rourke (Affleck), terwijl hij in therapie is bij een psychologe (Dixon). Drie jaar geleden is zijn dochter Minnie (Nieves) onder zijn ogen plotseling uit een park verdwenen. Een labiele jongen werd er van verdacht, maar heeft altijd gezegd dat hij van niets weet. Inmiddels is het huwelijk van Danny op de klippen gelopen en probeert hij met hulp van de psychologe zijn leven weer op de rails te krijgen. Zelf vindt hij dat hij weer kan werken.

Als hij buiten komt wacht zijn collega Nicks (Pardo) in een auto op hem. Zij worden samen naar een observatiepost gestuurd. De post moet een bankgebouw in de gaten houden. Er is een anonieme tip binnen gekomen dat er een bankkluisje gestolen gaat worden. Terwijl ze observeren zien ze voor de bank een mysterieuze man die schijnbaar allerlei mensen in zijn macht lijkt te hebben. Met korte commando’s weet hij politieagenten, bankemployés en bewakers in zijn macht te krijgen.

Beeld uit Hypnotic (Independent Films).
Vermiste dochter
Danny gaat tegen zijn instructies in de bank in om het kluisje alvast leeg te halen. Tot zijn stomme verbazing vindt hij een polaroidfoto van zijn vermiste dochter met de tekst “Zoek Dellrayne”. Omdat hij denkt dat de mysterieuze man meer weet over zijn dochter gaat hij achter hem aan. Tot zijn verbazing verdwijnt deze in het niets. In het sporenonderzoek komt hij terecht bij de waarzegster Diana Cruz ((Braga). Zij weet hem te vertellen dat de mysterieuze man Dellrayne (Fitchtner) is en dat hij over sterk ontwikkelde hypnosetechnieken beschikt die hem een Hypnotic maakt. Om er achter te komen waar zijn dochter is gaat Danny samen met Diana op zoek naar Dellrayne. Een zoektocht die bijzondere verrassingen met zich mee brengt.

Ben Affleck was onlangs nog te zien als Batman in de nieuwe film Flash. Dit keer laat hij de ontredderde vader zien die steeds meer overtuigd raakt dat zijn dochter nog leeft. Gevoelig, maar op zijn beurt toch de politieman die recht op zijn doel af blijft gaan. De Braziliaanse Alice Braga (I am legend, Elysium) is de sterke vrouwelijk persoonlijkheid Diana Cruz, die hem in de bijzondere wereld van de Hypnotic weet te helpen. De meest bijzondere rol is weggelegd voor William Fichtner (Drive Angry, Black Hawk down). Hij weet de mysterieuze Dellrayne bijzonder sterk neer te zetten. Een kleine rol is weggelegd voor Jackie Earle Haley die we kennen als Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street. Hij is Jeremiah, een engerd waar Danny en Diana hulp vragen.

Vervolg?
Het verhaal maakt een verrassende wending en weet de toeschouwer zo op het verkeerde been te zetten. Rodriguez weet in ruim anderhalf uur het verhaal af te ronden met een kleine verrassing die na een deel van de aftiteling een mogelijke opening naar een vervolg laat zien.

Regie: Robert Rodriguez
Met: Ben Affleck, Alice Braga, JD Pardo, William Fichtner, Dayo Okeniyi, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley, Ionie Olivia Nieves, Hala Finley, Derek Russo, Nikki Dixon
Kijkwijzer: 12 Jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button