Den HelderVideo

Schoonmaakactie langs het Noordhollandsch kanaal (video)

Advertentie:

Den Helder – Vorig jaar werd er met 125 deelnemers ruim 336 kilo afval opgehaald langs het Noordhollandsch Kanaal en ook dit jaar stonden weer vrijwilligers klaar om afval op te ruimen. In Den Helder begon een groep bij Fort Westoever die tot de Kooypunt aan toe afval is gaan rapen. De organisatie komt vanuit Recycle Valley, dat als doel heeft het aanzicht langs het kanaal te verbeteren.

Wie een stukje gaat wandelen of fietsen langs het Noordhollandsch Kanaal, ziet in de berm genoeg afval liggen. Blikjes, peuken, handschoenen. Men kan het zo gek niet bedenken en het ligt er. Zaterdagochtend waren er drie vrijwilligers die een stuk van vier kilometer lang, afvalvrij maakte. De redenen voor het meedoen zijn bij alle drie verschillend: “Ik wil hier al langer aan meedoen en ik zie veel mensen met zakken rondlopen. Ik zag de advertentie staan en nu is het tijd om deel te nemen.” Een andere vrijwilliger vindt dat iedereen eigenlijk mee moet doen: “We moeten er met zijn alle voor zorgen dat er geen plastic meer in de grond komt.”

Volgend weekend wordt Sail georganiseerd in Den Helder en dus wordt alles in gereedheid gebracht voor het grote evenement: “Ik zie dat ze er alles aan doen om een beter imago te krijgen en daar wil ik aan meehelpen”, aldus één van de vrijwilligers. Er worden vooral veel blikjes, flesjes en peuken gevonden. Ook al valt het volgens de vrijwilligers erg mee met de hoeveelheid puin: “Aan de kant van het fietspad is het heel schoon eigenlijk. Ik heb heel weinig.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button