Den Helder

Historisch Spaans tallship Nao Victoria keert terug naar Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De haven van Den Helder krijgt van 3 tot 7 juli opnieuw bezoek van een bijzondere historische replica: het zestiende-eeuwse Spaanse tallship ‘Nao Victoria’. Dit schip, dat deel uitmaakte van de vloot van Christopher Columbus, is bekend omdat het als enige van de vijf schepen terugkeerde na de eerste reis rond de wereld tussen 1519 en 1522.

De ‘Nao Victoria’ werd in Spanje nauwgezet nagebouwd om de prestaties en de geest van de zestiende-eeuwse scheepsbouw en ontdekkingsreizen te vieren. Het schip had al eerder Den Helder bezocht tijdens het Sail-evenement in 2017, maar raakte toen beschadigd tijdens een aanvaring. Nu is de replica hersteld en opnieuw te bezichtigen in volle glorie.

Bezoekers kunnen van 3 tot en met 7 juli aan boord stappen van de Nao Victoria in de museumhaven van Willemsoord. Het schip is dagelijks toegankelijk van 10:00 tot 20:00 uur. Dit is een unieke kans om een levend stukje maritieme geschiedenis te ervaren en de avonturen van de vroege ontdekkers die nieuwe werelden ontdekten, van dichtbij te beleven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button