Den Helder

Liander versterkt stroomnet in Julianadorp en Den Helder voor toekomstige groei

Advertentie:

Julianadorp/Den Helder – Liander heeft plannen aangekondigd om het stroomnetwerk in Den Helder vanaf het voorjaar van 2025 ingrijpend te versterken. Dit project begint in Julianadorp Oost en zal in de loop der jaren uitgebreid worden naar andere wijken en buurten van de gemeente.

De aanleiding voor deze uitgebreide aanpak is de toenemende vraag naar elektriciteit, mede door groei van de bevolking en de transitie naar elektrische energie voor huishoudelijk gebruik, zoals verwarming en elektrisch koken, en het laden van elektrische auto’s. De bestaande infrastructuur komt steeds vaker aan haar capaciteitsgrenzen, wat bij nieuwbouwprojecten en vergunningsaanvragen van ondernemers al problemen veroorzaakt.

De werkzaamheden omvatten de bouw van nieuwe elektriciteitshuisjes en het leggen van nieuwe kabels, waardoor het netwerk robuuster wordt en beter voorbereid op toekomstige behoeften. Liander streeft ernaar om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden zorgvuldig te plannen en efficiënt uit te voeren.

Duurzame toekomst
Wethouders van de gemeente Den Helder, Petra Bais (Wonen) en Peter van Diepen (Duurzaamheid), hebben positief gereageerd op de aankondiging. Zij benadrukken het belang van de netversterking voor de duurzame toekomst van de gemeente en voor het faciliteren van nieuwe ontwikkelingen zonder belemmeringen.

Bewoners worden tijdig geïnformeerd over de specifieke plannen en werkzaamheden in hun buurt. Dit gebeurt via persoonlijke communicatie en openbare informatiebijeenkomsten, waar men terecht kan met vragen en voor gedetailleerde informatie over het project. Voor meer details over de buurtaanpak en de locatie van de nieuwe elektriciteitshuisjes kunnen belangstellenden terecht op de website van Liander: https://www.liander.nl/buurtaanpak.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Dan zal het Centrum van Den Helder (lees Visbuurt) naar verwachting wel weer als laatste op de lijst staan. 😏

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button