Uitgaan

Natuurgids leidt ontdekkingstocht door natuurgebied Nollen-Zuid

Advertentie:

Den Helder – Landschap Noord-Holland biedt zaterdag 6 juli een unieke kans om het natuurgebied Nollen-Zuid bij Den Helder te verkennen onder begeleiding van een ervaren natuurgids. Dit gebied, eens een oefenterrein en bollenland, is omgevormd tot een bloeiend landschap vol zilte planten, bloemen en natuurlijke duintjes.

Tijdens de wandeling, die start om 13:00 uur bij de Burgermeester Ritmeesterweg, vlakbij station Den Helder-Zuid, zullen de deelnemers de diversiteit van dit gebied ervaren. Van droge duinen tot vochtige valleien, Nollen-Zuid toont een rijke variatie aan habitats die een thuis bieden aan bijzondere plantensoorten zoals de zeeaster, die floreert in zoute omstandigheden.

De wandeling biedt niet alleen de kans om unieke flora te bewonderen maar ook om te genieten van de aanwezige fauna. Afhankelijk van het weer kunnen aanmelders verschillende soorten vlinders spotten en zullen vogelliefhebbers verrast worden door de diversiteit aan vogels die in dit gebied hun thuis hebben gevonden.

Meer informatie
Deze excursie richt zich op het natuurgebied zelf en niet op het naastgelegen beelden- en sculpturenpark van kunstenaar Rudi van de Wint. Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button