Nieuw kinderzwerfboekstation brengt leesplezier naar Hippolytushoef

Hippolytushoef – Een samenwerking tussen vier lokale ondernemers uit Hollands Kroon heeft geresulteerd in een gloednieuw kinderzwerfboekstation. Dit initiatief, gevestigd bij Kinderopvang Hollands Kroon aan de Elft 49 in Hippolytushoef, is bedoeld om leesplezier onder kinderen te bevorderen door het vrij delen van boeken.

Het Kinderzwerfboek is een project dat lezen stimuleert door kinderen aan te moedigen boeken te lezen en deze daarna door te geven. Hierdoor krijgen meer kinderen de kans om te genieten van verhalen en avonturen. Dit project ondersteunt niet alleen de leesvaardigheid van kinderen maar bevordert ook een gevoel van gemeenschap en gedeelde ervaringen.

De realisatie van het boekenstation is het resultaat van de samenwerking tussen Paul Singelenberg van Kinderopvang Hollands Kroon, Petra Mulder als ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp, Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging en Monique Redeker van de Wieringer boekhandel.

Startvoorraad
Als startvoorraad zijn er drie volle dozen boeken geleverd door het Nationaal Fonds Kinderhulp. De Hollands Kroonse Uitdaging heeft exemplaren van “De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard” toegevoegd, terwijl de Wieringer boekhandel maandelijks een nieuw boek bijdraagt en alle boeken van een boeklegger voorziet.

Inwoners worden aangemoedigd om nette kinderboeken te doneren bij Kinderopvang Hollands Kroon. De oudste kinderen van de BSO zullen deze boeken verzamelen, labelen, en dagelijks in de openstaande dorsdeuren plaatsen, klaar voor een nieuw avontuur met een nieuwe lezer.

Mobiele versie afsluiten