Cultuur/Natuur

Nieuwe Wilde Dieren Expeditie geopend in De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei is sinds donderdag 20 juni een expositie rijker. Op het terrein van het natuur- en milieueducatiecentrum is de ‘Wilde Dieren Expeditie’ feestelijk geopend. Deze interactieve route, waarbij bezoekers met een app op zoek gaan naar metalen dierenbeelden, leert kinderen over de dieren die in Den Helder leven. De kunstwerken, gemaakt door Peter Jonas, zijn verspreid over het terrein te vinden.

Deze nieuwe attractie is een voortzetting van de populaire ‘Wilde Dieren Route’ die tijdens Sail 2023 werd geïntroduceerd. De opening trok belangrijke gasten zoals de kunstenaar Peter Jonas zelf, maar ook vertegenwoordigers van Team Sportservice en JOGG Den Helder, die bij het project betrokken zijn. Een groep enthousiaste leerlingen van basisschool De Kompas mocht als eerste de route verkennen.

Om deel te nemen aan de expeditie, moet eerst de Opstapp-app worden gedownload. Selecteer na installatie de ‘Wilde Dieren Expeditie’. Tijdens de route ontdekken deelnemers door filmpjes en opdrachten hoe de stad dient als natuurlijke habitat voor diverse dieren. Deze gratis activiteit is beschikbaar tijdens alle openingsdagen van De Helderse Vallei en is uitermate geschikt voor gezinnen. Meer informatie is te vinden op de website van De Helderse Vallei.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button