Noord-Holland

Provincie Noord-Holland stelt €500.000,- subsidie beschikbaar voor aanpak netcongestie

Advertentie:

Noord-Holland – Provincie Noord-Holland heeft opnieuw de subsidieregeling Slimme Oplossingen bij Netcongestie (UVR SON) geopend. Bedrijven en organisaties kunnen van 1 juli tot 1 oktober 2024 subsidie aanvragen om hun elektriciteitsverbruik beter te beheren. Deze regeling biedt subsidies van €10.000 tot €15.000 per aanvraag, met een totaalbudget van €500.000.

Netcongestie, het probleem waarbij het elektriciteitsnet zijn capaciteitsgrenzen bereikt, hindert bedrijven en projecten in het verkrijgen van een aansluiting of extra vermogen. De subsidieregeling stelt bedrijven in staat om slimme meet- en sturingssoftware aan te schaffen, wat hen helpt hun elektriciteitsverbruik te verminderen of efficiënter over de dag te spreiden. Dit leidt tot een beter gebruik van het net en maakt ruimte vrij voor andere gebruikers.

SON 2024, de derde editie van deze subsidieregeling, focust op het vergaren van inzicht in het energieverbruik van bedrijven om zo energiebesparing en slimmere netoplossingen te bevorderen. Deze focus is gekozen omdat veel bedrijven zich niet bewust zijn van hun exacte energieverbruik, wat essentieel is voor effectieve energiebesparing. De provincie moedigt ook bedrijven die momenteel geen last hebben van netcongestie aan om hun energieverbruik te optimaliseren.

Subsidieloket provincie Noord-Holland
Geïnteresseerden, waaronder scholen, ziekenhuizen, laadpleinen en supermarkten, kunnen meer informatie vinden of hun aanvraag indienen via het subsidieloket van de provincie Noord-Holland. De verwachting is dat de belangstelling voor deze regeling groot zal zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button