Hollands KroonVideo

Alpaca-douche en apen-ijsjes in dierenpark Hoenderdaell (video)

Adverentie

ANNA PAULOWNA – Het is hard werken voor de dierenverzorgers met deze warmte. Om het de dieren zo comfortabel mogelijk te maken moeten zij juist een stapje harder zetten. woensdagmiddag kregen de Alpaca’s in Dierenpark Hoenderdaell en verfrissende douche en kregen de apen een ijsje.

Met 34 graden op de thermometer is een frisse douche een cadeautje voor de Alpaca’s op het park. Zo gauw dierenverzorger Diana Breed de kraan open draait komen de dieren op haar afgelopen: “Dit zijn eigenlijk de enige dieren de je zo kunt koelen.”

De dieren staan zichtbaar te genieten. Ze draaien in de douchestraal en als er genoeg water op de grond ligt begint er één door de modder te rollen. “Dat vinden ze ook lekker”, lacht Diana. De dieren houden zich zo rustig mogelijk op dit moment: “Niet alle dieren kunnen hier heel goed tegen. We doen alles om ze koel te houden maar het is soms ook voor hun afzien.”

Het is voor de verzorgers dus even flink doorpakken deze warme dagen. Ze werken vooral in de ochtend even door “We hebben de koffie vanmorgen laten schieten en nemen van middag wel een ijsje. Het is best pittg maar dat hoort er bij hoor.”

Onderstaand een video reportage gemaakt door Matthijs Gemmink van mediapartner NH Nieuws.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button