Nieuws

Bruggen worden gekoeld

Advertentie:

REGIO – Het tropische weer heeft ook effect op diverse bruggen in de Kop. Door de hoge temperaturen kan het staal van de beweegbare bruggen uitzetten. Het gevolg kan zijn dat de klep van de brug niet meer open of niet meer dicht kan. Om dit te voorkomen koelt WaakSaam een aantal bruggen uit voorzorg.

De Schagerbrug, de Waardbrug en de Twee Zwanenbrug worden preventief met water gekoeld. De waterpompen staan overdag aan zo lang het warm weer is.

Op de Alkmaarse Brug zijn speciale sensoren geplaatst waarmee op afstand goed in de gaten gehouden wordt in welke mate het staal uitzet. Op het moment dat het nodig is komt er een waterwagen om de brug te koelen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button