Hollands KroonSport

Sportcentrum de Terp wind- en waterdicht, in januari start de afbouw

Advertentie:

Wieringerwerf – Het nieuwe sportcentrum de Terp in Wieringerwerf begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat begin november het hoogste punt werd bereikt, is het gebouw nu ook wind- en waterdicht. Na de jaarwisseling wordt gestart met de afbouw van de binnenkant van het complex.

De staalconstructie en gevelpanelen zijn inmiddels gemonteerd. Door de vele regen dit najaar liepen deze werkzaamheden wel enige vertraging op, omdat de dakbedekking en houten elementen alleen met droog weer konden worden geplaatst. Met het afronden van deze fase, is een start gemaakt met de plaatsing van zonnepanelen. Nu de buitenkant van het gebouw een dichte schil heeft, kan ook worden gestart met de afwerking van de binnenkant. Na de kerstvakantie wordt onder meer gestart met stukadoors- en tegelwerk van het zwembad, plaatsen van de wand- en plafondbetimmeringen in het horecagedeelte, leggen van de sportvloer en het bevestigen van de sportinrichting. Het doel is om Campus de Terp in de zomer van 2024 te openen.

Daarnaast heeft Sportcentrum de Terp een nieuw logo ontwikkeld. De afdeling communicatie heeft met een andere partij goed nagedacht over een tijdloos logo. “De strakke lijnen geven de vlakke vloeren in de sporthal weer en de golvende lijn de beweging van het water in het zwembad”, licht Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) toe. “De kleuren komen straks terug in het interieur van het sportcentrum. Met trots kunnen we nu alvast het logo op papier presenteren en straks is deze te zien bij Sportcentrum de Terp.”

Polderfit en zwembadnieuws
Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer heeft nog meer goed nieuws te melden. Polder-Fit Lifestyle Center en Sportaccommodaties Wieringermeer B.V. hebben hun handtekening onder een huurovereenkomst gezet. Polder-Fit, dat werkt onder het motto fitter worden, sluit aan bij de doelstelling van SSWW: een gezonde en vitale samenleving van nul tot honderd jaar. Dit doet Polder-Fit met de modernste fitnessapparatuur, waaronder E-gym. Meer informatie over Polder-Fit is te vinden op hun website.

SSWW kijkt verder met een gevoel terug op de Zwem4daagse, die plaatsvond in de herfstvakantie. De organisatie van Zwemveiligheid heeft de stichting nu op het idee gebracht een Nationale ZwemChallenge te organiseren. Daarbij wordt een uitdagend parcours uitgezet voor volwassenen, kinderen en (groot)ouders. Na het afleggen van de Challenge ontvangen alle deelnemers een certificaat met een overzicht van zijn of haar vaardigheden. Verder kondigt SSWW ook aan het lesprogramma uit te breiden met zeemeerminnen- of zeemeermannenlessen. Daarbij leren deelnemers in een lesperiode van acht of negen weken hoe zij met een zeemeerminnen- of haaienstaat moeten zwemmen. De eerste lessen in januari 2024 zijn vol; ingeschrevenen hebben persoonlijk bericht ontvangen. Geïnteresseerden die in een volgende lesperiode ook willen meedoen, kunnen zich opgeven via zwemlessen@zwembaddeterp.nl.

Nieuwjaarsduik
Zwembad De Terp organiseert op 1 januari 2024 een nieuwjaarsduik. Van 12:00 tot 13:00 uur gaan de deuren speciaal open voor de eerste 2024-plons. Bij de nieuwjaarsduik hoort uiteraard ook een lekker warme muts; de meest bijzondere muts wint een 10-badenkaart banen zwemmen. Om de inwoners te helpen bij hun goede voornemens, biedt het zwembad tijdens de nieuwjaarsduik een 10-badenkaarten of maandkaart aan voor de prijs van 2023 met extra 10% korting.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button