Nieuws

‘Extra alertheid’ gevraagd op natuurbranden

Adverentie

NOORD-HOLLAND – Nadat de Veiligheidsregio Kennemerland het risiconiveau voor natuurbranden gisteren al verhoogde van 1 naar 2, doet de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord nu hetzelfde.

Doordat het in de natuur al langere tijd is, bestaat de kans op natuurbranden. Zeker als er harde wind staat kan zo’n brand zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, waarschuwt de veiligheidsregio. 

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn extra alert op branden, maar ook burgers wordt gevraagd een oogje in het zeil te houden en zo snel mogelijk alarm te slaan bij het signaleren van een vuur in de natuur.

Met de verhoging van het risiconiveau kent vrijwel heel Noord-Holland moment risiconiveau 2. Alleen in het Gooi – een regio waarin bij langdurige droogte regelmatig natuurbranden voorkomen – is nog sprake van een ‘regulier risico’.

In de regio’s Amsterdam en Zaanstreek-Waterland wordt het risico op natuurbranden niet geregistreerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button