Den Helder

Strand6Daagse stukje ingekort

Adverentie

De jaarlijkse Strandzesdaagse van Hoek van Holland naar Den Helder is deze dagen ingekort en de wandelaars beginnen vroeger met lopen vanwege de bloedhitte. Dat heeft organisator Woody van Loo woensdag gemeld.

De maatregelen zijn volgens Woody van Loo onvermijdelijk. “Alle weerrecords zullen sneuvelen, net als vorig jaar. Toen moesten we de wandeltochten op donderdag en vrijdag ook al inkorten.” Nu is het dus al een dag eerder nodig.

De eerste wandelgroep van 240 lopers vertrok woensdagochtend om 7.00 uur, een uur eerder dan anders. “Ze lopen vandaag 20 kilometer”, vertelt Van Loo. “Donderdag is het nog iets minder, dan lopen ze 15 à 16 kilometer.”

Rond het middaguur waren de eerste lopers woensdag al aangekomen in IJmuiden. “Maar de meesten doen rustig aan. Ze willen ook genieten van het mooie weer. Een paar zijn zelfs nog even gaan zwemmen.” De intocht is zaterdag in Den Helder.

Bron: NHNieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button