Den HelderJeugd

Gouden Kans jongeren Den Helder ronden traject af

Den Helder – Het was donderdag een feestelijk moment in het Gouden Kans project. De jongeren die in Den Helder zijn gestart, hebben de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd afgerond. Gedurende zes maanden doorliepen ze een persoonlijk ontwikkelingstraject met workshops, trainingen en hun inzet bij een maatschappelijke opdracht. Van wethouder Pieter Kos van de gemeente Den Helder ontvingen zij het welverdiende certificaat en de felicitaties.

“In zes maanden je leven veranderen? Deze deelnemers hebben onder moeilijke omstandigheden laten zien dat dit kan. Met een praktische opdracht, gekoppeld aan samen leren over je talenten, hebben ze hun eigen weg gevonden. Vaak een perspectief dat ze komende jaren gaan waarmaken via het starten van een opleiding. Ik ben trots op deze doorzetters!”, aldus wethouder Pieter Kos.

De jongeren doorliepen gedurende een half jaar een leerzaam traject. Ze deden ondernemersvaardigheden op met trainingen als; Design Thinking en Community Building. Volgden praktische workshops als fotograferen met je mobiele telefoon en Mindfulness. En kregen met behulp van persoonlijke coaching steeds meer inzicht in hun talenten en drijfveren. De kennis die de jongeren opdeden, konden ze gelijk toepassen bij de lokale gastorganisaties, onder meer de Helderse Vallei, Triade en de Tienerhuiskamers, voor de maatschappelijke opdracht. De komst van corona had impact, maar gelukkig kon het programma online worden voortgezet.

Maatschappelijke opdracht
Voor de uitvoering van de maatschappelijke opdracht vroeg de komst van corona meer creativiteit. Omdat de jongeren niet meer op locatie mochten komen, werden de opdrachten aangepast en ook online opgepakt. Het team dat hun opdracht deed bij de Helderse Vallei is door middel van een uitgebreid onderzoek op zoek gegaan naar welke onderwerpen jongeren interessant vinden, via welke weg ze het best te bereiken zijn en wat werkt om hun aandacht te trekken. Hun bevindingen en adviezen presenteerden ze aan de Helderse Vallei in de vorm van een protocol. Ook de tienerhuiskamers werden gesloten en de vrijwilligers waren thuis. De Gouden Kans jongeren die hier aan de slag waren, hebben toe gewerkt naar een handboek voor het werven van vrijwilligers, gebaseerd op de ervaringen van huidige vrijwilligers en hun eigen onderzoek.

Na de zomervakantie starten weer twee nieuwe groepen in het Gouden Kans project, op 24 augustus in Alkmaar en op 2 september in Schagen. Interesse? Kijk dan op www.goudenkansproject.nl voor alle informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button