112

Jongetje gered uit water Huisduinen

Den Helder – De hulpdiensten rukten zaterdagmiddag even na twee uur massaal uit voor een persoon te water in de zee bij Huisduinen. Een ambulance, meerdere politieauto’s, politiemotoren, de marechaussee, de reddingsbrigade, een reddingsboot van de KNRM uit Den Helder en een reddingsboot van de KNRM uit Callantsoog rukten uit. Dit zorgde voor veel sirenes in Huisduinen en veel bekijks bij het drukke Nogal Wiedus en Storm aan Zee en Fort Kijkduin.

Een strandganger zag rond twee uur ‘s middags een persoon (naar verluidt een jong jongetje) in het water van de Noordzee die duidelijk in de problemen was geraakt. De strandganger belde meteen 112 en andere strandgangers hielden de drenkeling ondertussen in het zicht, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Uiteindelijk heeft een omstander (Supper met zijn supboard) het jongetje uit het water gered, waarna de reddingsbrigade met een bootje het jongetje ophaalde en aan het vasteland bracht. Het jongetje is nagekeken door de ambulance maar maakt het naar omstandigheden goed en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button