Hollands KroonVideo

Dwalen door een doolhof in een maisveld (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Een stuk land van twee hectare is aan de Oosterterpweg in Wieringerwef ingezaaid met mais, waarin zich nu in het midden een heus doolhof bevindt. Het is ook niet zomaar een doolhof, want hij is op een speciale manier ingezaaid waardoor er, naast de gewone looppaden, onder meer afbeeldingen zijn ontstaan van een windmolen en een tractor.

Marbel de Graaf is zeer trots op het eindresultaat en de aanmeldingen lopen aardig binnen. Omdat ze niet precies wist hoe de animo zou zijn heeft zij op de website een agenda geplaatst waarin opgave mogelijk is. Niet noodzakelijk, maar zo kun je wel zien of het druk is. Het doolhof is tot eind augustus open, daarna zal de dorsmachine de boel plat maken en wordt de mais verwerkt tot veevoeder.

Of er volgend jaar weer een doolhof komt is nog niet bekend, maar de kans is volgens Marbel en haar man Jacco wel groot. Voor meer informatie over het maisdoolhof kijk op www.levenvandewind.com

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button