Hollands KroonSport

DWOW kijkt uit naar tweede seizoen in Eredivisie

Adverentie

Wieringerwerf – De Noordkop is goed vertegenwoordigd in de Eredivisie zaalvoetbal voor dames. Naast Zeemacht is sinds vorig jaar namelijk ook DWOW in deze hoogste klasse aanwezig.

Het damesvoetbal is in opmars. Dat is ook het geval bij DWOW. Coach en coördinator Gert Jan Schipper is daar trots op. “We spelen op de vrijdagavond in de Zuiderzeehal, aanvang altijd om 20:30”, vertelt Schipper. “Op zondag zijn de meeste dames ook actief op het veld, daar zitten we in de tweede klasse. De nieuwe trainer is Gosse Bosma en hij is gekomen van VV Winkel. Een zeer ervaren coach die al 32 jaar succesvol trainer is. Eerder was hij actief bij vv Succes en Hugo Boys. Vorig jaar waren Luc Ebbeling en Michel Dolle nog aan de dames 1 verbonden.” De selectie van DWOW is nog niet in training. “Dat komt natuurlijk weer in augustus, iedereen is dan weer fit terug van vakantie.”

De resultaten in de Eredivisie waren goed afgelopen seizoen. “Het was natuurlijk in het begin even wennen. We moeten best veel reizen, denk dan direct aan Middelburg, Zwolle en de stad Groningen, dat zijn flinke afstanden.” In de eredivisie zitten ook vier clubs uit Noord-Holland: FC Marlene, OS Lusitano, Zeemacht en DWOW. “De andere acht komen uit de rest van Nederland. We maken veel kilometers en daar zit ook een kostenplaatje achter. We hebben goede sponsoren en de gemeente Hollands Kroon geeft ook steun. Daar zijn we zeer blij mee.” Voor de beker is er ook al geloot, DWOW neemt het in de eerste ronde in Groningen op tegen Das Vijfje 2.

De regels in de Eredivisie zaalvoetbal worden zeer serieus genomen. “Eerst moeten de dames zich twintig minuten warmlopen. Bij de wedstrijd zijn drie scheidsrechters van hoog niveau en de exacte tijd wordt voortdurend in de gaten gehouden. We zijn heel verbonden met ons team.” Dit seizoen zijn vijf speelsters vertrokken of gestopt en evenveel zijn er bijgekomen. “Er is volop vertrouwen dat het tweede seizoen Eredivisie ook goed gaat verlopen. FC Marlene is ook dit seizoen weer de favoriet voor de titel. We willen bij de eerste zes eindigen, en dat moet met de kwaliteit die we in huis hebben mogelijk zijn.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button