Hollands Kroon

Hippolytuskerk ontvangt € 500 voor nieuwe stoelen

Adverentie

Hippolytushoef – De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk heeft maandag € 500 ontvangen van het coöperatiefonds van de Rabobank. Met de bijdrage zal een voorraad klapstoelen worden aangeschaft om alle toekomstige evenementbezoekers van een zitplaats te kunnen voorzien.

Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk ondersteunt culturele evenementen in de kerk. De Rabobank Kop van Noord Holland draagt via het lokale Coöperatief Dividend bij aan lokale projecten. Jaarlijks wordt een deel van de winst gereserveerd voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Rabobank heeft geen aandeelhouders en geeft een deel van de winst terug aan de maatschappij, onder andere aan verenigingen en stichtingen. Het meest bekend is waarschijnlijk de jaarlijkse Rabo ClubSupport campagne waarbij Rabobank-leden stemmen op hun favoriete club.

Organisaties met een mooi project, die niet de middelen hebben, kunnen bij de bank een aanvraag indienen voor een donatie uit het Coöperatiefonds. Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan projecten die vallen binnen de maatschappelijke thema’s.

Voorzitter Kors Jan Snoeij ontvangt de cheque uit handen van Franco Hamelink.
Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button